Projecten

 2011 - Project muurschildering ziekenhuis - Dirksland

Januari 2011: "Werk in uitvoering in het Van Weel Bethesda ziekenhuis"

In het ziekenhuis van Dirksland is op verschillende afdelingen al menige muur van een nieuwe kleur voorzien. Zo werd ook de gang van de kinderafdeling in een nieuw jasje gestoken. Toch vond men het daar nog wat kaaltjes en kon de gang nog wel iets extra's gebruiken. Het personeel benaderde mij om een kijkje te komen nemen op de afdeling en zo werd ik naar huis gestuurd om een ontwerp te maken. Nog geen maand later reed ik met mijn schilderskist naar het ziekenhuis en heb er nu al menig uurtje op zitten en er zullen er nog wel wat meer volgen i.v.m. het nog mooier maken van de afdeling.

Maart 2011
Na heel wat uurtjes schilderwerk in de gang van de kinderafdeling, is de muurschildering dan eindelijk klaar.
Ik krijg zelfs hulp van een meisje dat ook graag tekent en schildert.  Ze verblijft al een paar dagen op de afdeling en wil me graag helpen.
Zo op de laatste dag is dat een fijne bijkomstigheid. Voor haar is het even een andere manier om de dag door brengen in het ziekenhuis
en is het leuk om zo ook een steentje bij te dragen in een grote muurschildering. B...... hartelijk bedankt voor je bijdragen.
In het gras spelen verschillende dieren met hun vriendjes. Het is een vrolijk geheel geworden. Zo zijn de eerder geplaatste dieren die al op de muur zaten een geheel geworden in de muurschildering.
 

Aan allen veel kijkplezier toegewenst!

 

De al bestaande, uit triplex gezaagde en beschilderde, dieren die inmiddels 20 jaar oud zijn en te mooi zijn om weg te halen, zijn in ere gehouden. Ze zijn nu vergezeld door een prachtige grasstrook met nog meer kleine diertjes erin.  Voor de kinderen, groot en klein, die op deze afdeling verblijven zal het een echte zoektocht door de gang worden om te kijken welke dieren zich nu in het hoge gras laten zien of verstoppen. Daarnaast zijn er twee ramen dicht gemaakt waarop Bambi en Stampertje zijn geschilderd. Het is heerlijk om zo mijn steentje bij te kunnen dragen om deze gang op te vrolijken, zodat de kinderen en hun familie hier ondanks alles een iets aangenamer verblijf kunnen hebben.  Groetjes Marjolein