Projecten

 2012 - Project "Hart voor Kenia"

Atelier Schildersgeluk maakt weeskinderen blij!

In 2011 hoorde ik van het project “Hart voor Kenia”, er werden nog sponsors gezocht voor de weeskinderen in M’bita. In maart 2012 zouden de spullen persoonlijk worden gebracht op de plek van bestemming. Het gaf mij een goed gevoel en wist ik zeker dat het aan zou komen op de juiste plaats, het weeshuis in M’bita – Kenia.
Ik hoefde er dus niet lang over na te denken, want wat is er nou fijner om kinderen blij te maken…..?! In mijn eigen teken en schilderlessen zie ik dat kinderen heel veel plezier beleven aan het creatief bezig zijn met allerlei teken- en schilder materialen…….en zo kwam ik binnen aanzienlijke tijd thuis met allerlei schrijf-, teken- & schildermaterialen. Alles werd zorgvuldig in leuke pakketjes voor de kinderen verpakt. Een kaartje erbij en het was klaar voor de lange reis naar Kenia…..
Ik wens jullie veel succes met jullie stichting Hart voor Kenia! Groetjes Marjolein.

Reactie n.a.v. bezoek aan M’bita  maart 2012:

“Hoi Marjolein,
 
Het is nu alweer een week geleden dat we terug zijn uit Kenia. We hebben een heleboel indrukken opgedaan. Het was geweldig om Dorothy en de kinderen in het weeshuis te ontmoeten. Ze vonden de cadeaus prachtig. Heel overweldigend voor ze.

De wereldbollen vonden ze fantastisch, ze keken gelijk waar Kenia en Nederland lagen.
Ook op school vonden ze de verf en de kwasten helemaal geweldig. Zo leuk om te zien hoe de kinderen op de cadeaus reageerden. Op school gingen ze helemaal uit hun dak.
Hierbij stuur ik jou een aantal foto's  die we gemaakt hebben. Hoop dat de foto's duidelijk genoeg zijn, de stroom was uitgevallen toen we de foto's maakten.
Super dat er mensen zoals jou zijn die deze kinderen een warm hart toedraagt.
Namens Stichting Hart voor Kenia super bedankt.
 
Groetjes Mariska, Jeanet en Petra.”

Voor meer informatie kijk op  www.hartvoorkenia.com