Het doel van Atelier Schildersgeluk……

Tekenen en schilderen geeft rust in drukke tijden… even alles vergeten…Het maakt ook emoties los…je wordt er blij van als je ziet wat kleuren met je doen. Atelier Schildersgeluk wil haar drempels zo laag mogelijk houden voor kinderen en volwassenen. Je hoeft dus niet perfect te kunnen tekenen of schilderen. Laat het een ontdekkingsreis zijn naar jouw creativiteit! Het belangrijkste is het plezier dat je er aan beleeft. Vertrouw op jezelf, want met een dosis enthousiasme en doorzettingsvermogen kom je er wel. “We zijn uiteindelijk allemaal groots in kleine dingen!“  Je zult zien dat er meer in je zit dan je denkt…..!!!
Tijdens de lessen zullen er verschillende materialen, thema’s  en teken- en schilder-technieken, verschillende vormen van kunst en kunstenaars aan bod komen. De lessen worden in kleine groepjes gegeven dat maakt dat er zowel voor jong als oud veel persoonlijke en individuele aandacht is tijdens de lessen.

Graag wil ik mij even aan u voorstellen……..

Mijn naam is Marjolein Klapwijk (Rotterdam, 1961), ik ben sinds 1985 woonachtig op het mooie eiland Goeree Overflakkee, eerst in het prachtige stadje Goedereede en nu mijn huidige woonplaats Stellendam. Ik ben getrouwd met een leuke man, daarnaast bestaat ons gezin uit een paardminnende dochter en een gezellige hond.
Als kind was ik altijd al creatief bezig, geen wonder als je dat zowel van je vader als van je moeder mee krijgt. Het tekenen en schilderen zat er al vroeg in, als kind vond ik tekenles de leukste les op school, maar deze lessen duurde altijd veel te kort. Thuis was ik vaak bezig met kleurpotloden, verf en inkt. Wat begon met een Donald Duck en Tina na te tekenen……en op latere leeftijd het volgen van verschillende teken- en  schilder cursussen, het grafische lyceum en de vrije academie ’t Pad, dit samen met een dosis enthousiasme en plezier in tekenen en schilderen…..….heeft mij gebracht waar ik nu ben. Bijna dagelijks ben ik in mijn eigen atelier op de zolder van mijn schuur te vinden om te teken of te schilderen of om les te geven.
Inspiratie haal ik uit mijn omgeving, mijn vroegere werk op de kinderboerderij en verwonder mij over de kleinste dingen die het leven te bieden heeft. Door het tekenen en schilderen leerde ik ook heel bewust te kijken en objectief te zijn….Ik ben gek op dieren, wat ook in veel van mijn werk terug te zien is. Mijn stijl is grotendeels realistisch en soms figuratief te noemen. Op het moment werk ik graag met acrylverf, zowel met penseel als paletmes, ook gebruik ik gemengde technieken en verschillende mediums. Daarnaast werk ik ook graag met aquarelverf, kleurpotlood, O. I. inkt, houtskool & Siberisch krijt, softpastel- en oliepastel krijt of in combinatie met elkaar, materialen die ook tijdens de lessen allemaal aan bod komen. Afhankelijk van het materiaal, werk ik op dragers als papier, doek, panelen of muren.
In mijn Atelier Schildersgeluk geef ik alweer een aantal jaren teken- & schilderlessen aan kinderen en volwassenen, ook losse workshops, kinderfeestjes, opdrachten zijn mogelijk. Nieuwsgierig geworden, neem dan gerust eens een kijkje op mijn website.

Vriendelijke groeten, Marjolein Klapwijk.